headerImage

Een waardevolle aanvulling op uw bedrijfsbeleid!

NIB Controlediensten is dé organisatie in de Benelux die sinds 1975, in opdracht van de detail- en groothandel controleert of regels en procedures die gelden binnen de onderneming op de juiste manier worden nageleefd.

LEES MEER
HOE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN

Over NIB

NIB Controlediensten, bij velen beter bekend als “het NIB” – het Nederlands Instituut van
Bedrijfsconsulenten, werd opgericht in 1975 en had destijds als bedrijfsomschrijving: het verlenen van bedrijfseconomische en juridische diensten aan de detailhandel. Vanuit dit dienstenaanbod, en de vraag vanuit de markt naar een adviesbureau voor de detailhandel, ontstond het idee om een nieuw dienstenaanbod te ontwikkelen. Dit dienstenaanbod diende onder andere met als doel opdrachtgevers een beeld te kunnen verschaffen van wat er op de winkelvloer plaatsvond.

In de loop der jaren is deze doelstelling verfijnd en uitgebreid tot het vastleggen of regelgeving en procedures, die algemeen gericht zijn op de waarborging van de continuïteit van de onderneming, en in het bijzonder op de medewerkers van de onderneming, op de juiste manier worden nageleefd.

Naast ontwikkelingen in de retailsector heeft NIB Controlediensten haar werkterrein kunnen uitbreiden naar o.a. leveranciers en industriële sectoren.
In hoofdlijnen NIB voert haar activiteiten vanuit een tweetal organisaties waarbij NIB Controlediensten staat voor het anoniem bezoeken (mystery shoppen e.d.) en uitvoeren van projecten en NIB Uitgangscontroledienst verantwoordelijk is voor visitaties welk worden uitgevoerd door beveiligingsmedewerkers.